navigatie overslaan

Behulpzaam, ‘gewoon’ en hartelijk. Dat is de Verbindingszoeker. In hun vrije tijd zetten Verbindingszoekers zich graag in voor iemand anders door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk te doen. Ook houden ze ervan om te fietsen en te wandelen in de natuur. Verbindingszoekers zijn vooral op zoek naar ontspanning en tijd doorbrengen met hun partner. Daarbij genieten ze ontzettend van de kleine dingen. Het hoeft daarom ook allemaal niet zo spectaculair. Dit uit zich ook in het feit dat ze graag terugkomen op een plek waar ze al eens geweest zijn.

Vakantie en vrije tijd

Verbindingszoekers zijn groepsgeoriënteerd. Dit uit zich ook in het feit dat ze graag op groepsvakantie gaan. Dit zullen vakanties zijn die niet te massaal zijn ingestoken, maar samen met gelijkgestemden erop uit gaan richting een leuke camping past goed bij deze groep. Aangezien ze zo van de natuur houden is een natuurvakantie ook passend bij deze groep. Overnachten doen ze ergens waar een gemoedelijke en gastvrije sfeer hangt. Dit kan bijvoorbeeld zijn op een camping met goede faciliteiten of een bekende hotelketen.

In Overijssel

Verbindingszoekers zijn vaker buiten steden te vinden. In Overijssel gaan ze bijvoorbeeld wandelen op het platteland van Salland. Ze zoeken ook graag water op, daarbij past fietsen langs de Vecht of door de Weerribben-Wieden goed. Verbindingszoekers genieten van een bezoek aan een streekmuseum, boerenmarkt, oude ambachten of rommelmarkt.

Marketingcommunicatie

Verbindingszoekers zijn veel minder dan andere leefstijlen actief op sociale media. Inspiratie doen ze dan ook voornamelijk op via artikelen in kranten, reistijdschriften en een VVV of ander toeristenbureau. Verbindingszoekers lezen dan het liefst cultuurhistorische feiten over de bestemming. En meer specifiek, willen ze informatie over wandel- en fietsroutes, natuurgebieden en cultureel aanbod. Ook lezen ze graag tips van de boswachter. Keuzes maken ze samen met hun partner. Boeken doet de Verbindingszoeker vaker dan gemiddeld via de ANWB.

Sociodemografie

Veruit de meeste Verbindingszoekers zijn 50 jaar of ouder en de meeste huishoudens bestaan uit twee personen. We zien in deze groep dus veelal empty nesters. De meeste Verbindingszoekers verdienen tot modaal. Ze zijn ook vaak gepensioneerd.