navigatie overslaan

Plezier hebben in het leven en nieuwe dingen ontdekken; daar draait het om bij de Plezierzoekers. Ze gaan graag naar festivals en andere evenementen. Daarnaast bezoeken ze ook pretparken en dierentuinen. Ze omschrijven zichzelf als spontaan, vrolijk en impulsief.

Vakantie en vrije tijd

Plezierzoekers gaan graag ergens naartoe waar veel mensen zijn, want dat is vaak een teken dat iets leuk of goed is. Maar ze gaan wel voor hun eigen plezier. Zoals je kan zien in de kwadranten zitten ze halverwege de ego-groep as. Het type vakanties dat door Plezierzoekers wordt geboekt zou omschreven kunnen worden als vermaak of feestvakantie, maar aangezien ze ook graag iets ondernemen sluit ook een avontuurlijke vakantie goed aan bij deze groep. Tot slot is dit ook de groep die graag all-inclusive vakanties boekt. Overnachten doen ze graag op een camping met veel vermaak, want ze worden graag geëntertaind. Of in een hostel. Dit zal ook verschillen met het type reisgezelschap. Je kan je voorstellen dat een camping met veel vermaak meer is voor families met kinderen en een hostel meer voor groepjes vrienden die er samen op uit gaan.

In Overijssel

Plezierzoekers gaan in Overijssel graag een dagje naar een pretpark als Slagharen. Daar kunnen de kinderen zich goed vermaken. Ook evenementen zoals het Dickens Festijn in Deventer behoort tot de favorieten van de Plezierzoeker. Plezierzoekers gaan graag naar de Museumfabriek in Enschede, een museum waar genoeg te doen is voor de kinderen. Aan het einde van zo’n dag eten ze gezellig met elkaar bij een pannenkoekenrestaurant. Overnachten doen ze op een grote camping in het Vechtdal waar de kinderen lekker kunnen zwemmen en spelen. Natuurlijk zijn er ook Plezierzoekers zonder kinderen. Deze groep gaat graag met vrienden op vakantie in een groepsaccommodatie, bijvoorbeeld in de Weerribben-Wieden. Ze bezoeken graag festivals, zoals het bevrijdingsfestival in Zwolle. Ook entertainment in de vorm van theater en cabaret zijn interessant.

Marketingcommunicatie

Het is voor Plezierzoekers een sport om een goede aanbieding te scoren voor een vakantie of dagje uit. Dat zien we ook terug in de kanalen die zij gebruiken. Relatief vaak doen ze inspiratie op via sites met aanbiedingen. Ook social media zijn hierbij populair. Daarbij gebruiken Plezierzoekers social media überhaupt meer dan andere leefstijlen. Het gaat dan om Facebook, WhatsApp, YouTube, Instagram, SnapChat en Pinterest. Ze laten zich het liefst inspireren door afbeeldingen, video’s en verhalen. Ze lezen het liefst informatie over eetgelegenheden, evenementen en activiteiten, zwembaden en zwemwater, winkelaanbod en attracties, en pretparken. Plezierzoekers doen vaak inspiratie op via familie, vrienden en kennissen. Het maken van een keuze doen ze vervolgens samen met hun partner. Het boeken gebeurt veel vaker dan gemiddeld middels allerlei boekingssites en apps, maar voornamelijk Booking.com, Vakantieveilingen, Social Deal en Tripadvisor.

Sociodemografie

Onder Plezierzoekers zijn wat meer vrouwen dan mannen. Ze zijn relatief jong, en hebben regelmatig een gezinnetje met kinderen.