Een goed bezocht mini-symposium op 23 mei in Nijverdal bracht niet alleen de trends in beeld maar zette ook aan tot denken over alternatieve kansen en mogelijkheden in de vluchtige wereld van toerisme en recreatie. Diverse (internationale) experts en lokale ondernemers bundelden hun kennis, inzichten en inspiratie tijdens de bijeenkomst met de ruim 100 deelnemers die aan elkaar werd gepraat door dagvoorzitter Rik de Fluiter.

De bezoekers deden zich tegoed aan tips van Chinadeskundige Fred Sengers (‘Chinezen gaan af op elkaars goede ervaringen’), Anouk Susan van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (‘denk vanuit je eigen kracht’), erfgoedprofessional Hildebrand de Boer (‘samenwerking is alles’) en toerisme-expert Stefan Hartman (‘stel je doelgroep centraal’). Als keynote Speaker gaf Jeremy Smith een vlammend betoog over hoe allerlei wereldwijde bedreigingen – ongelijkheid en klimaatverandering kunnen leiden tot lokale oplossingen. Verder waren er lokale dranken beschikbaar van de wijngaard Hof van Twente en de Vechtdal brouwerij die die hun aanbod combineren als zorgboerderij en/ of werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Er waren enkele sessies waar onder leiding van groepsleiders vanuit verschillende disciplines en achtergronden gesproken werd over de trends in het toeristische veld. Al met al, was het een nuttige en zeer inspirerende middag bij het bezoekerscentrum in Nijverdal. Alle sprekers, pannelleden, organisatie en derden worden dan ook zeer hartelijk bedankt voor hun deelname aan dit congres.

Enkele documenten betreffende het mini-symposium:

Guido Wapstra

Author Guido Wapstra

More posts by Guido Wapstra