Tools

Zes praktische tools om aan de slag te gaan met aanbodontwikkeling

We hebben 6 tools, diensten en activiteiten ontwikkeld om u te ondersteunen bij productontwikkeling.

De tools zijn onderdeel van de kennis- & innovatieprogramma’s van MarketingOost.

1.      Leefstijlvinder toolkit

In de vrijetijdseconomie werken we met de Leefstijlvinder. Een model om de verschillende leefstijldoelgroepen te definiëren, specifiek aanbod te ontwikkelen en marketingactiviteiten op aan te sluiten. De leefstijlgroepen reageren allemaal anders op Corona en dat beïnvloedt het consumentengedrag. Lees hier over een aantal veranderingen van uw doelgroep. Binnenkort volgt een toolkit met handige middelen om in de praktijk toe te passen.

2.      E-learnings

Momenteel zijn er verschillende online trainingen die u en uw personaal kunt volgen. Deze worden regelmatig aangevuld met nieuwe relevante trainingen. U vindt ze hier.

3.       Experimenten & proeftuinprojecten

Een toekomstgericht vrijetijdsproduct is ons uitgangspunt. Sterke bedrijven en onderscheidende regio’s met vernieuwde diensten en producten, aansluitend op trends & ontwikkelingen zoals duurzaamheid, energie, circulariteit, authenticiteit etc. We helpen organisaties verder met vraagstukken d.m.v. een design thinking methode, om out of the box ideeën te vertalen naar oplossingen. Het concept heet Lab O, een laboratorium om geconditioneerde experimenten uit te voeren. We werken samen met externe professionals. Heef u een vraagstuk met gebiedsbelang in interesse in deze aanpak? We zijn op zoek naar een pilotproject.

4.      Subsidieloket

We helpen u verder in de subsidiewereld om aanbodontwikkeling te realiseren. MarketingOost heeft goede relaties bij overheden en is op de hoogte van actuele subsidies en financieringsmogelijkheden. Lees hier over ons subsidieloket, vind passende regelingen en neem contact met ons op als wij u kunnen helpen.

5.      Brainstorms & co-creatiesessies

We bieden onze expertise ook op maat aan. Wilt u voor een specifiek vraagstuk een sessie organiseren en onze kennis en expertise inzetten? We kunnen strategiesessies organiseren, maar ook co-creatie sessies met potentiële doelgroepen bijvoorbeeld.

6.      Adviesgesprekken & begeleiding ontwikkeltrajecten

Heeft u inspiratie opgedaan, wilt u de kennis toepassen in de praktijk en heeft u hier hulp bij nodig? Wij helpen graag om ideeën door te ontwikkelen tot businesscases en subsidieaanvragen. We werken met een team van interne en externe experts om u te ontzorgen. Wij kunnen ook haalbaarheidsonderzoek uitvoeren en de businesscase schrijven. Een voorbeeld is de samenwerking met De Oeverhorst in het Vechtdal!

Zin om samen te werken?

We vinden samenwerken heel belangrijk en zijn heel nieuwsgierig naar projecten of ideeën die elkaar kunnen versterken.  Heeft u vragen over deze Kennisspecial, wilt u samenwerking of heeft u nieuwe ideeën? Neem contact op met Anieke van Wijnen. E: avanwijnen@marketingoost.nl M: 06-30998767

We houden u op de hoogte van nieuwe activiteiten via onze LinkedIn, Facebook en Twitter. We bereiken zoveel mogelijk organisaties als u onze berichten deelt via uw eigen social media kanalen. Of tag personen voor wie een item interessant is, in de comments.

Samen werken we aan duurzaam & toekomstbestendig aanbod in Overijssel! Doet u mee?