Ben je werkzaam in de vrijetijdseconomie? Laat je dan inspireren over digitaliseringsmogelijkheden, innovatiekansen en financieringsmogelijkheden. Lees onze nieuwe whitepaper Perspectief in de digitale vrijetijdswereld en ga aan de slag met productontwikkeling!

Het coronavirus heeft ons de afgelopen maanden op allerlei manieren beperkt. Juist de gastvrijheidssector is hier zwaar door getroffen. Met de Taskforce Corona Gastvrij Overijssel hebben overheid en bedrijfsleven samengewerkt om de zaken zoveel mogelijk in goede banen te leiden. Gelukkig hebben we nu steeds meer bewegingsruimte, al blijven we voorlopig een anderhalvemetersamenleving. Dat vraagt aanpassingen van ons allemaal. De provincie Overijssel ondersteunt ondernemers en organisaties hierbij met het herstelpakket ‘de Overijsselse Aanpak’.

Digitaliseringsvoucher

Een van de middelen die de provincie beschikbaar stelt is de digitaliseringsvoucher; een subsidieregeling gericht op digitalisering. Mkb’ers in de vrijetijdseconomie kunnen de voucher inzetten om bijvoorbeeld digitaal nieuwe klanten bereiken, of als ze ondersteuning nodig hebben om hun werkproces te digitaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een online reserveringsmodule, een digitale tour of het opzetten van een digitale marketingstrategie.

Een aantal innovatieve en inspirerende voorbeelden:
: Robots dish out the drinks at reopened Dutch restaurant.

Secret City Trails
Secret City Trails is een marktplaats voor stadsontdekkingsspellen gemaakt door de lokale bevolking. Tijdens de games treed je in de voetsporen van een local door hun lokale raadsels te ontgrendelen. Games worden gespeeld via een webapp, in de browser van je telefoon.

Cultuurrijk app
Met de nieuwe app Cultuurrijk van De Groene Koepel wandel je door de Nederlandse geschiedenis. In de app vind je interactieve augmented reality animaties, ontworpen door een kunstenaar. De Groene Koepel maakt met de app een verbinding tussen natuur en cultuur. Dhttps://www.degroenekoepel.nl/dgk-lab/natuurlijk-cultuurrijk/app-cultuurrijk/e primeur was in Overijssel en meerdere ondernemers in bijvoorbeeld het Vechtdal gaan dit ook aanbieden rondom hun bedrijven

We gaan in deze whitepaper verder in op de kansen voor digitalisering, inspirerende en innovatieve voorbeelden, financieringsmogelijkheden en mogelijke hulp en ondersteuning die MarketingOost kan bieden. Download hier de whitepaper digitalisering in de vrijetijdswereld.

Heb je vragen, zie je kansen of mogelijkheden of wil je sparren over productontwikkeling?
Neem contact op met onze collega’s van Strategie & Onderzoek.

Guido Wapstra

Author Guido Wapstra

More posts by Guido Wapstra