navigatie overslaan

Scan Toeristisch Ondernemerschap zorgt voor professionalisering van branche

  • 2 minuten leestijd

Ben je eigenaar van een vakantiepark? En wil je geïnspireerd worden op het gebied van toeristisch ondernemerschap?
Gebruik dan de gratis scan.

Met meer dan 60 miljoen overnachtingen per jaar op vakantieparken, zit vakantie vieren in Nederland flink in de lift. Een verblijf op een camping en bungalowpark wordt steeds populairder onder (inter)nationale gasten. Hierdoor voelen veel recreatiebedrijven de urgentie om continu hun bedrijfsvoering te verbeteren. De Scan Toeristisch Ondernemerschap kan hen daarbij helpen. Deze nieuwe tool is een samenwerkingsverband van HISWA-RECRON en de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe, Noord-Holland en Limburg.

Met de scan die wij met het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd ontwikkelden, stimuleren we het toeristisch ondernemerschap van recreatieondernemers. De laagdrempelige tool prikkelt ondernemers om actie te ondernemen in hun bedrijf”, aldus projectleider Charlotte de Baat van HISWA-RECRON.

Leerzame impuls

De scan is gratis online beschikbaar voor elke recreatieondernemer in Nederland op www.scantoeristischondernemerschap.nl. De ondernemer kan kiezen uit acht modules: gastvrijheid, ondernemerschap, uitstraling, duurzaamheid, marketing, toekomstbestendigheid, financiën en eigenaarschap. Elke module bestaat uit een vragenlijst. Na het invullen van de antwoorden krijgt de ondernemer tips en adviezen om direct mee aan de slag te gaan. Siem-Jan Vethman van Camping Tuinderij Welgelegen: “Als ondernemer ben ik altijd op zoek naar inspiratie en kennis waarmee ik mijn bedrijf verder kan professionaliseren. De tool is een leerzame impuls. De vragen geven duidelijk aan waar ik sta met mijn bedrijf. Veel tips kon ik direct gebruiken.”

De Scan Toeristisch Ondernemerschap is een van de acties van het programma Landelijke Actie Agenda Vitale Vakantieparken. Hierin draait alles om de toekomst van vakantieparken. Binnen het programma komen partijen samen die met verschillende acties en het uitwisselen van kennis en ervaring vakantieparken ondersteunen.