navigatie overslaan
Onder de loep

Restaurant Rheezerbelten maakte gebruik van de Groene Entreeregeling: laat je inspireren

  • Geschreven door Gertrude
  • 2 minuten leestijd
  • 18 dec 2023

Eigenaren Enrico en Margé Hans investeerden in groene plannen bij hun Restaurant De Rheezerbelten en ontvingen na deze transitie meer en andere gasten. Ze zetten al jaren in op groen en duurzaam ondernemen. Lees hier mee met welke keuzes zij gemaakt hebben en wat ze samen met partners gerealiseerd hebben.

Groene entree en terras met kruidentuin

Naast het vergroenen van de entree heeft het restaurant nu een prachtig groen en beschut loungeterras met kruidentuin. Deze geurige en smaakvolle kruiden verwerkt de keukenbrigade zo vanuit de tuin in de gerechten op het bord. De bestaande patio werd overdekt met behoud van veel daglicht en werd een ideale ruimte voor verhuur. Er zijn veel natuurlijke materialen gekozen, zoals een lange moswand, berkenstammen.

Herinrichting erf met Groene Entreeregeling

In 2018 werd door externe ontwikkelingen het erf opnieuw ingericht met hulp van de Groene Entreeregeling. Om de eigen entree en uitstraling te waarderen werd met behoud en kennis van de cultuurhistorie van de locatie en omgeving het geheel vormgegeven. Het erf is opnieuw ontworpen qua beplanting en bestrating, een co-creatie van kunstenaar Roel Westerman, hovenier Menno Krijt en Jan Veltink voor de bestrating en parkeerplaatsinrichting.

Investeren in groen loont!
Investeren in groen loont!

Upgrade vergaderzalen en ontwikkeling Verwonderroute

Partijen als het Cibap, Landschap Overijssel, IVN, Stichting Historische projecten en Total ID hebben hen geholpen om nog meer cultuurhistorie in het pand terug te laten komen. Bij het herinrichten van de vergaderzalen is in kleur, beeld en tekst het Verhaal van het Landschap rondom de Rheezerbelten verteld.

De Verwonderroute is een unieke wandelroute om mensen te laten VERWONDEREN. Je wordt mee terug in de tijd genomen naar de VERWONDERING van Clara Feyoena, Vrouwe van Heemse. De schoonheid van de natuur rondom de Rheezermaten is een prachtig verhaal waard over het landschap met haar natuur, cultuur en historie. De Verwonderroute is samen met tekstschrijvers, een ontwerpster, Stichting Historische Projecten en Vakantiepark De Kleine Belties tot stand gekomen.

Natuurlijk spelen

Door de ligging midden in bos is er nog meer eenheid ontstaan tussen restaurant en de natuurlijke omgeving. Kinderen kunnen lekker binnen spelen in Knof’s Speelbos of buiten klauteren in de speeltuin bij het terras. De kinderspeeltuin is naar ontwerp van Roel Westerman Bouwkunst omgebouwd tot een heerlijke natuurlijke plek om te spelen. De avontuurlijke kidsroute Knof de Pad met opdrachten in de natuur maakt het aanbod compleet.

Erik Meinen
Erik Meinen

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Gertrude

Gertrude is adviseur pr & communicatie. In de rubrieken van ‘Natuurlijk ondernemen’ neemt ze vrijetijdondernemers in Overijssel mee met tips en inspirerende content. Met als doel stapsgewijs bedrijfsprocessen duurzamer en groener te laten verlopen. Kom in contact met Gertrude via gvankeulen@marketingoost.nl of 06-30990051.

Toon meer verhalen

Ook interessant