Leefstijlvinder

Leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben. En wat de verschillen hierin zijn. We weten niet alleen hoe deze leefstijlen eruit zien, we weten ook waar in Nederland zij wonen.

“15 miljoen mensen, op dat hele kleine stukje aarde.
Die moeten niet een keurslijf in, die laat je in hun waarde”.

Dit werd in 1996 al door Fluitsma en Van Tijn gezongen. Zoveel Nederlanders als er zijn, zoveel unieke meningen, normen en waarden. Hoe zorgt u ervoor dat u voor al deze Nederlanders, die toch uw potentiële bezoekers zijn, een product gaat aanbieden of een gebied gaat inrichten waar ze zich in kunnen vinden en graag gebruik van maken.

Om de wereld te vereenvoudigen werken we in de vrijetijdssector met een doelgroepsegmentatie model: De Leefstijlvinder. Deze Leefstijlvinder helpt ons om mensen in te delen in groepen die sterk op elkaar lijken.

N.B. De Leefstijlvinder is een herziening en update (2018) van de Leisure leefstijlen uit 2011.

Lees hier meer over de leefstijlen ten tijde van Corona

Voorbeeld cases

De leefstijlvinder maakt het mogelijk voor ondernemers om producten te ontwikkelen, voor gemeenten om gebiedsvisies te schrijven en voor communicatiespecialisten en marketeers een sterke marketingboodschap te schrijven.
Binnenkort volgen hier de eerste cases waarin dit is toegepast.

Duik dieper de data in

Op de website leefstijlvinder.nl kunt u veel aanvullende informatie vinden. Kom erachter welke media de leefstijlen specifiek gebruiken, welke activiteiten ze ondernemen en hoe ze daarin van elkaar verschillen. Welke social media gebruiken ze en wat voor woorden gebruiken zij om hun ideale vakantie te beschrijven.

Deze informatie kan u helpen in je communicatie met uw doelgroep; welke kanalen zet u in en welke boodschap stuurt u.

Bekijk de voorkeuren per leefstijl

Doe de test!

Bent u een Stijl- of een Plezierzoeker?
Zoekt u zoveel mogelijk drukte en mensen zoals de plezierzoeker? Of wilt u, net als de stijlzoeker, verwend worden?
Benieuwd geworden bij welke leefstijl u het beste past? Doe de test en ontdek binnen vijf minuten tot welke recreatieleefstijl u behoort!

Doe de test

Naar de Leefstijlvinder

Wilt u zien welke leefstijlen in welke gemeentes het meest voorkomen? Als u een account aanmaakt – door te registreren – kunt u dit tot op postcodeniveau (cijfers) terugzien. Ook kunt u dan al een eerste blik krijgen op de leefstijlen binnen jouw eigen klantenbestand. Wilt u nog meer weten? Dan kunt u een autorisatie aanvragen

Naar leefstijlvinder.nl

Glocalities

De Leefstijlvinder is gericht op de Nederlandse vakantieganger en recreant. Voor de internationale markt heeft NBTC samen met Motivaction een ander segmentatiemodel gebruikt: Glocalities. Hier kun je zien welke type Duitse gasten je bijvoorbeeld kunt verwachten.

Meer informatie over Glocalities