Kansenkaart

Welke kansen zijn er op dit moment in Overijssel voor de vrijetijdseconomie?

De kansenkaart is een interactieve kaart waarmee men beleid kan vormgeven gericht op gebieds- en aanbodontwikkeling. De kansenkaart bestaat uit een kaart met alle beschikbare meta- data die relevant is voor de vrijetijdseconomie op Overijsselniveau. Heeft u aanvullende data dan kunt u contact opnemen met onderzoek@marketingoost.nl.

Wat kan ik met de Kansenkaart ?

De kansenkaart beschrijft welke (combinaties van) locaties, marktsegmenten en type bedrijven de komende decennia kansrijk zijn in de regio. De kansenkaart zorgt voor eenheid en afstemming tussen alle partijen die strategische keuzes en/of ontwikkeling aanjagen en realiseren, doordat een zelfde vertrekpunt wordt gecreƫerd. Zie hier onder voor twee eenvoudige animaties die uitleggen wat men kan met de Kansenkaart.

Voor wie is deze kansenkaart?

  • Voor overheden ter inspiratie voor het ruimtelijk-economisch beleid. Bovendien kunnen zij eruit opmaken hoe zij kunnen bijdragen aan vernieuwing door beleid vorm te geven.
  • De kansenkaart geeft ondernemers inzicht in welk type aanbod succesvol zou kunnen zijn, waardoor zij betere bedrijfskeuzes kunnen maken.
  • Voor andere partijen en organisaties binnen de vrijetijdssector geeft de kansenkaart inzicht en inspiratie om koers te bepalen binnen de integrale visie van de vrijetijdssector.

Advies nodig?

MarketingOost Strategie & Onderzoek ondersteunt en begeleidt u met het maken van analyses vanuit de Kansenkaart U kunt contact opnemen met MarketingOost via onderzoek@marketingoost.nl.