Met bijna 1.4 miljoen overnachtingen is de maand juli dit jaar een toeristische topmaand geweest. Het aantal lag zelfs 24% hoger dan in juli 2019. Dat  blijkt uit de recent gepubliceerde gegevens van CBS.

Door deze uitzonderlijke zomermaand zijn er in Overijssel in de eerste zeven maanden van het jaar bijna 4 miljoen overnachtingen geteld. Dit is vergelijkbaar met 2019 (-1,5%).

Door alle onzekerheden en maatregelen omtrent Corona bleven ook in juli veel buitenlandse gasten nog weg. In juli waren hierdoor slechts ongeveer de helft van het ‘normale’ aantal overnachtingen door buitenlandse gasten,  Voor de periode januari tot en met juli zien we een daling van 70% van het aantal inkomende overnachtingen.

Nederlanders gingen echter ook niet in grote getale naar het buitenland en wisten Overijssel goed te vinden.  Met ruim 1,2 miljoen overnachtingen heeft dit het gemis meer dan goed gemaakt. In de periode januari – juli 2021 waren er 14% meer overnachtingen door Nederlanders dan in 2019. I

Op kampeerterreinen waren in juli circa 600 duizend overnachtingen, op huisjesterreinen ruim 500 duizend,  in hotels en pensions 230 duizend en in groepsaccomodaties 45 duizend.

Shelly van Winden

Author Shelly van Winden

More posts by Shelly van Winden