Gastvrijheid is dé succesfactor binnen de vrijetijdseconomie. In Overijssel zit noaberschap in ons DNA, van nature zijn we heel gastvrij en zorgzaam. We kijken om naar alle gasten, ongeacht hulp- of zorgbehoefte.  In Nederland leven momenteel ongeveer 2,5 miljoen mensen met een beperking. Deze doelgroep wordt door de vergrijzing komende jaren steeds groter. Deze nichemarkt is een kansrijke doelgroep voor recreatiebedrijven en toeristische regio’s. We nodigen u en uw personeel van harte uit om deel te nemen aan de exclusieve training van Ongehinderd Gastvrij. I.v.m. de huidige COVID-19 situatie zijn wij genoodzaakt om de data te verplaatsen. Nieuwe data volgen op deze pagina.

Wanneer

NADER TE BEPALEN

 

Voor wie: ondernemers en personeel in recreatie en toerisme, VVV’s, eventorganisatoren, retail, cultuur, horeca, overheden en organisaties in Overijssel .

Meld u hier aan

Dit levert de training  u op:

  • Eye-openers
  • Praktische handvatten
  • Een mogelijke omzetstijging tot 15%
  • Een kans om mee te werken aan een inclusieve maatschappij

Tijdens de training focussen we op hoe we gastvrij elke bezoeker kunnen verwelkomen, met of zonder beperking. Want mag je nou wel of niet iemand die slechtziend is aanraken? En een rolstoel duwen is dat gastvrij of niet? En hoe ga je nu om met mensen met een cognitieve beperking? Dit en nog veel meer in een inspirerende training vol tips en tricks voor een ongehinderd en gastvrij Overijssel. Lees hier nog meer informatie over de training.

Ongehinderd gastvrij

Ongehinderd Gastvrij is een maatschappelijk gedreven concept dat zich inzet voor een toegankelijker en gastvrijer Nederland voor iedereen. Niek van den Adel adviseert en inspireert al jaren gemeenten in hoe zij nóg gastvrijer met  bezoekers en medewerkers om kunnen gaan. Gerard de Nooij (directeur Ongehinderd) ontwikkelde een app en een website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Samen met meer dan 25 enthousiaste medewerkers zetten Gerard en Niek zich in om het optimale product aan te bieden. Er zijn al meer dan 50  gemeentes aangesloten, meer dan 40.000 locaties getoetst, en de app heeft al ruim 100.000 gebruikers. Het Vechtdal heeft een mooie regiopagina in de app, bekijk het hier.

Aanmelden
Zorg dat u er snel bij bent, want vol = vol.  Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen per training.

De kosten per deelnemer zijn €95,- excl. BTW. Ondernemers die partner zijn van Zorgeloos Vechtdal kunnen meedoen voor €25,- per deelnemer. De waarde van de training is €195,- excl. BTW.

Lees ook onze blog en de whitepaper over dit onderwerp op het KennisplatformOost!

Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met het Ondernemershuis Vechtdal georganiseerd.

Meld u hier aan

Shelly van Winden

Author Shelly van Winden

More posts by Shelly van Winden