Onder de loep

Christiaan van Rossum geeft zijn gouden tip voor het personeelstekort

  • 2 minuten leestijd
  • 84 x bekeken

De vrijetijdseconomie kampt met een groot tekort aan arbeidskrachten. Na de heftige impact van de coronapandemie op deze sector worden ondernemers uitgedaagd om het personeelstekort tegen te gaan. De kennis, vaardigheden en ervaringen van werknemers is hierbij onwijs belangrijk. Eveneens als de manier van leidinggeven. Wat we hebben gezien is dat dit een creatieve oplossing vereist. Wij gingen in gesprek met Christiaan van Rossum. Hij is eigenaar van Little Ribhouse Texas en ‘Una más’ Tapas in Enschede. Hij deelt zijn gouden tip voor het investeren in Human Capital.

Bekijk video

Uitdagingen

De vrijetijdseconomie kampt met een groot tekort aan arbeidskrachten. Na de heftige impact van de coronapandemie op deze sector worden ondernemers uitgedaagd om het personeelstekort tegen te gaan. De kennis, vaardigheden en ervaringen van werknemers is hierbij onwijs belangrijk. Eveneens als de manier van leidinggeven. Wat we hebben gezien is dat dit een creatieve oplossing vereist. Wij gingen in gesprek met Christiaan van Rossum. Hij is eigenaar van Little Ribhouse Texas en ‘Una más’ Tapas in Enschede. Hij deelt zijn gouden tip voor het investeren in Human Capital.

Concept Twentsche Foodhal

**Bij de Twentsche Foodhal is de opleiding vijfentwintig weken intern. Als werkgever weet je dus precies wat er gebeurt, wat ze kunnen, wat ze doen, wat ze leren en het eindresultaat is direct zichtbaar. Er is haast geen goed opgeleid personeel in de horeca. Ik heb diverse uitzendbureaus gevraagd voor personeel maar die zeggen allemaal nee, wij hebben helemaal niemand. Dit is gewoon een kortere route naar nieuw personeel die je zelf hebt opgeleid. Dus je weet uiteraard wat ze wel en wat ze niet goed kunnen. Dat is makkelijk inzien.

Christiaan zijn gouden tip:

Personeel zelf opleiden is een intensieve maar ook korte route naar nieuw personeel. Doordat je zelf bij de opleiding betrokken bent weet je goed wat ze wel en niet kunnen. Je vormt tijdens de opleiding een medewerker die goed bij je bedrijf past. Waardoor de verbinding en toepasbare kennis aanwezig is.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?