Apps bezoekersmanagement

Er komen verschillende apps beschikbaar voor het monitoren van bezoekersstromen, het managen hiervan en het bieden van oplossingen omtrent reserveringen. Hieronder worden deze apps verzameld. Mocht u nog een app weten die hier ontbreekt dan horen we dat graag via onderzoek@marketingoost.nl.

Apps om capaciteit te bepalen

Mapchecking

Om de capaciteit van een gebied zelf te bepalen, is het mogelijk om dit via mapchecking.com zelf te doen.

Argaleo

Dit hulpmiddel biedt autoriteiten de mogelijkheid te bepalen hoeveel mensen in een bepaalde locatie zijn toe te laten zonder de regel om anderhalve meter afstand te houden te overtreden.

Texelmap: crowd control

De maximale veilige capaciteit van iedere locatie is in kaart gebracht op Texel. De beschikbare capaciteit van alle locaties is op ieder moment zichtbaar. Als de capaciteitslimiet is behaald, worden alternatieven aangeboden.

Social distancing dashboard A’dam

Het Dashboard maakt stadsplattegronden die op straat- en buurtniveau een overzicht biedt van verschillende factoren – zoals de breedte van het voetpad en de locatie van bushaltes – die van invloed zijn om regels voor sociale afstand te respecteren.

Apps voor reserveren en tijdslots

Leisureking tijdsloten tool

Niet meer gasten dan toegestaan kunnen boeken en aanwezig zijn. Automatisch aanpassen aan de nieuwe eisen van overheid en RIVM. Toepasbaar bij attractieparken en andere bepaalde activiteiten met openingstijden.

The Close app: crowdmanagement

Kaartjes in de app, altijd bij de hand. Direct en onbeperkt contact met je bezoekers. Maakt het bezoek interactief

Crowd Solo – crowd control / social distance

Helpt attracties met het openen op een veilige en sociale afstand. Het bevat tools voor reservering en wachtrijbeheer met waarschuwingen. Gebruikers kunnen een realtime overzicht van gastbewegingen krijgen

Terrasje boeken

Boek nu jouw tafeltje buiten of binnen op een tijdstip die jezelf kiest en met wie, maak 1 euro over bij je reservering en je ontvangt een toegangsbewijs.

Mycapa.city

Gratis reserveringsapp voor passanten in de horeca

Apps voor inzicht in drukte

Druktemeter Breda

Stuur een appje. Binnen een paar seconden krijg je een bericht met de drukte in de stad.

Spacetime layers

App in ontwikkeling om live op de kaart te kunnen tonen dat je open bent én hoeveel vrije plaatsen je hebt. Ook voor kleine musea, kastelen, overheidsgebouwen en andere plekken met beperkte capaciteit.

Zicht op drukte

De Druktemeter is een klantvriendelijke oplossing om bezoekers vooraf te informeren over de drukte op jouw locatie.

Kies-je-winkelmoment Utrecht

De piek- en de daluren zijn voor Utrecht centrum globaal in kaart gebracht. Raadpleeg het schema om jouw bezoek aan Utrecht slim te plannen.

Druktemeter Brabantse natuurgebieden

In de druktemeter zie je dmv stoplicht in welke Brabantse natuurgebieden het rustig is, en waar te druk.

‘te druk’-knop

Winkelend publiek in binnensteden kan gewoon zelf een ‘te druk-knop’ indrukken en meebeslissen dat het centrum op slot moet.

Overige apps

Checkgesprek

Vanaf  heden biedt Checkgesprek.nl een digitale oplossing voor het uitvragen van eventuele corona klachten van gasten. Zo is er geen persoonlijk gesprek voor de deur of tijdens het maken van de reservering meer nodig.

EGOpro Active Tags: Signaal als je te dichtbij komt

Niet zozeer informatie over binnenlandse app bouwers van visitor flows maar een internationale app die bezoekers binnen een museum erop attendeert als ze te dicht bij elkaar in de buurt komen.

BookMyDesk

Werknemers kunnen vanuit huis een werkplek of parkeerplaats reserveren op basis van de beschikbaarheid.De app laat real-time zien welke collega’s op kantoor zijn. Handig wanneer er overlegd moet worden.

Blij in de rij

Nu we door COVID-19 vaker en met grotere afstand in een wachtrij staan, kan de klant  een online spel kan spelen via zijn eigen smartphone en dan een korting/gadget/product krijgt om zijn geduld voor het wachten te belonen.