BlogTrends

Duitse blik is verruimd, nu de onze nog

“Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, waar eenieder onbewust, in het Duits wordt aangesproken.”

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat Bløf hierover zong. Maar nog steeds heerst het beeld dat Duitsers alleen naar Nederland komen voor de kust. Hard over de A12 scheuren om kuilen te gaan graven; het is een hardnekkig vooroordeel.

Natuurlijk, Zeeland is nog altijd een van de grootste trekkers van Duitse toeristen (op Noord-Holland na). In 2017 waren er ruim 4 miljoen overnachtingen. Ook groeit deze markt hier nog steeds met 11% het afgelopen jaar.

Maar de blik van de Duitser is verruimd

In Overijssel zijn in 2017 namelijk 600.000 overnachtingen door Duitsers geweest. Dit was een groei van 34% ten opzichte van 2016! Dit terwijl er de groei in Nederland gemiddeld ‘maar’ 12% bedroeg.

Duitsers weten de weg naar Overijssel te vinden en deze markt lijkt alleen maar nog verder te groeien. Mooi nieuws voor de vrijetijdseconomie in Overijssel. Maar dan moeten we met z’n allen deze kans wel ten volle benutten.

Onze blik ook verruimen

We kunnen wel veel leren van de Zeeuwen. Zij hebben immers al jaren ervaring met het goed bedienen van de Duitse gast. Misschien gaan ze er iets te ver in door zelfs Nederlanders in het Duits aan te spreken…

Maar zij weten wel waar de Duitse gast behoefte aan heeft; een goede service, kwaliteit, een professionele afhandeling van alle formaliteiten en de juiste kennis over wat voor hem van interesse is. Om hier ook meer over te leren, zijn er verschillende online trainingen beschikbaar. Zoals een training over hoe je Duitse gasten ontvangt. Lees ook de factsheets over de Duitse toeristen in Overijssel.

Om eenvoudig te beginnen, alvast wat mooie Duitse woorden…

Overijssel; Gastfreundlich und Wunderschön!

Shelly van Winden

Author Shelly van Winden

More posts by Shelly van Winden