navigatie overslaan

Wat is de Leefstijlvinder?

De Leefstijlvinder leert ons hoe verschillende typen mensen aankijken tegen vakantie en vrije tijd. Er zeven leefstijlen naar voren gekomen: Avontuur-, Plezier-, Harmonie-, Verbindings-, Rust-, Inzicht- en Stijlzoekers. Deze groepen zijn onderscheidend qua gedrag, waarden en behoeften met betrekking tot vakantie en vrije tijd.

Waar is de Leefstijlvinder op gebaseerd?

De Leefstijlvinder heeft als onderliggende basis het BSR Model van SAMR. Dat model deelt mensen in typen op basis van twee indelingen. We kijken naar de mate waarin iemand gericht is op het individu, versus de groep. Mensen aan de ‘ego’ kant overwegen vooral de impact op de eigen persoon bij het maken van beslissingen in hun leven. Mensen aan de ‘groep’ kant, overwegen juist meer het belang van de groep in hun beslissingen en gedrag. Daarnaast kijken we naar hoe men met emoties omgaat. Mensen aan de introverte kant van het model zijn wat meer ingetogen en houden hun emoties dicht bij henzelf. Mensen aan de extraverte kant van het model zijn juist naar buiten gericht en gaan op een open manier met hun emoties om.

Wat voor informatie is er bekend over Leefstijlen?

We hebben veel informatie over de wensen en behoeften van de verschillende leefstijlen. Zo hebben we gegevens over welke marketingacties aansluiten bij de verschillende Leefstijlen, maar ook welke producten welke Leefstijl plezierig vindt. Kijk op www.leefstijlvinder.nl voor deze data. Tot slot hebben we toolkits ontwikkeld voor Natuurbeleving. Cultuurbeleving wordt op dit moment gerealiseerd.

Hoe vind ik mensen die vergelijkbaar zijn met mijn huidige bezoekers?

Eén van de essentiële vragen binnen marketing: wie is er geïnteresseerd in mijn product? Segmentatie op leeftijd en geslacht is vaak maar beperkt, de Leefstijlvinder is hier speciaal voor ontwikkeld. U kunt daar ook een postcodebestand van uw gasten uploaden, zodat u kunt zien welke doelgroepen daar oververtegenwoordigd zijn. Hiernaast kunt zien of u vooral lokale en regionale bezoekers trekt? Probeer dan stap voor stap die cirkel te vergroten, en stop zeker niet bij de Duitse grens: er wonen miljoenen Duitsers binnen 2 uur rijden. En 2 uur rijden vinden Duisters over het algemeen niet erg.