navigatie overslaan

Wat is de Datahub?

MarketingOost heeft in 2021 een Datahub ontwikkeld. De Datahub is het verzamelplatform van alle geografische informatie over de vrijetijdseconomie in Overijssel.

Wat kan ik met de Datahub?

Op de Datahub kun je data downloaden over de vrijetijdseconomie van Overijssel. Hiernaast kun je informatieproducten bekijken die je inzichten geven over de vrijetijdseconomie in Overijssel.

Waar staat de Datahub en hoe kan ik hiermee werken?

Binnen de Datahub staat een handleiding hoe men met de Hub kan werken. Bij vragen over de Hub, neem gerust contact met ons op!

Wat betekent Gis?

Gis betekent Geografische Informatie Systemen. Dit zijn systemen / datalagen die men visualiseert op een kaart. Je zou het eenvoudig digitale kaarten kunnen noemen met zeer veel extra functionaliteiten.

Wat zijn informatieproducten?

Informatieproducten zijn verschillende datalagen die samen ‘informatie’ geven. Hierbij hoeft de gebruiker niet met de ruwe data aan de slag te gaan, maar kan kant-en-klare producten bekijken. Mocht u behoefte hebben aan een informatieproduct, zoals een Kansenkaart of een Dashboard Bewuste Bestemming.

Wat is de Kansenkaart?

De Kansenkaart is een overzichtskaart van alle toeristische informatie van Overijssel. Op deze kaarten staan bijvoorbeeld alle verblijfsrecreatieve, dagrecreatieve en horecabedrijven in Overijssel. Door lagen te combineren kunt u tot inzichten komen welk aanbod waar mogelijk gewenst is. Kijk op de Kansenkaart voor het eindproduct.