navigatie overslaan

Werkgelegenheid in R&T sector Overijssel veerkrachtig

  • 1 minuten leestijd

Mooie cijfers over de werkgelegenheid in Overijssel binnen het recreatie en toerisme! Met een aandeel van maar liefst 6% op de totale werkgelegenheid in Overijssel, toont de sector zich weer van belang. Ondanks de personeelstekorten en de gedwongen ontslagen tijdens corona, is de sector veerkrachtig en bijna terug op het niveau van de jaren voor de crisis.

Cijfers op een rij

In 2022 waren er bijna 38.000 mensen werkzaam in de vrijetijdseconomie. Dit was een stijging van bijna 6% ten opzichte van 2021 en ligt bijna op het niveau van 2019. De grootste subsector is de horeca; verantwoordelijk voor 54% (ruim 20.000 banen). In de subsector logiesverstrekking zijn 5.500 mensen werkzaam (15%). De cultuursector is het hardst gegroeid, maar die had ook zware klappen gehad. Ook logiesverstrekking is weer met 10% gestegen naar oude niveau. Horeca is met 4% gestegen, maar nog altijd 5% onder 2019.

Het aantal vestigingen in de R&T in Overijssel bedraagt ca 8.700. Dit is met 4% gegroeid. Tijdens de afgelopen jaren is dit elk jaar gegroeid. Echter het aantal horecavestigingen is met 1% gedaald en is nog 2% onder niveau van 2019. Het aantal R&T vestigingen heeft een aandeel van 7,4% op alle vestigingen in Overijssel

Bekijk hier onze handige infographic voor alles Facts & Figures op een rij.