navigatie overslaan

Toerisme in Overijssel blijft in 2022 sterk groeien

  • 2 minuten leestijd

Prachtige cijfers: Overijssel was in 2022 goed voor maar liefst goed voor 8.4 miljoen overnachtingen! Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde resultaten van het CBS. Het aantal toont hiermee 10% groei ten opzichte van vorig jaar en ligt zelfs 14% boven het niveau van 2019. Gemiddeld in Nederland is die groei van 2019 tot 2022 nog maar 4%.

Het aantal inkomende overnachtingen is ruim verdubbeld naar meer dan een miljoen overnachtingen. Het bevindt zich daarmee nog niet op het niveau van voor Corona.

Een groot aantal Nederlanders dat tijdens Corona het eigen land heeft ontdekt is ook in 2022 nog vaak hier gebleven. Er is zelfs nog een kleine plus (3%) ten opzichte van vorig jaar.

Er was duidelijk een inhaalslag met vrienden- en familieweekenden in groepsaccommodaties te zien. Met ruim 640 duizend overnachtingen ligt dat aantal zelfs 50% boven dat van 2019.

Ook hotels zijn weer opgeleefd na de grote terugslag in 2020 en 2021. Met bijna 2 miljoen overnachtingen bevindt ook dit zich weer op het niveau van voor Corona.

De huisjes- en kampeerterreinen hebben het hoge niveau weten vast te houden. Met respectievelijk 3.1 miljoen en 2.6 miljoen overnachtingen zorgen zij voor het grootste aandeel in Overijssel.

* De cijfers van CBS zijn bewerkt in de Regiomonitor Overijssel. Hierin zijn de aantallen aangevuld met overnachtingen in kleinere accommodaties die buiten de onderzoekskaders van CBS vallen en is er een verdeling naar de toeristische regio's in Overijssel. CBS publiceert voorlopige cijfers. De cijfers over het voorgaande jaar zijn aangepast.