navigatie overslaan

Cultuur- en Erfgoed onder de loep

  • 2 minuten leestijd

Kennissessie over cultuur- en erfgoedbeleving van de Leefstijlen

Cultuur- en Erfgoedbeleving

Online kennissessie Donderdag 26 januari 2023 14.00 - 15.30 uur

U kent de Leefstijlvinder misschien al? Deze segmentatie met zeven verschillende typen recreanten is weer een stap verder doorontwikkeld, met een specifiek onderzoek naar de gewenste cultuur- en erfgoedbeleving voor deze doelgroepen!

Dit onderzoek en de vertaling naar een toolkit staan centraal tijdens de online kennissessie die we hierover organiseren op donderdag 26 januari van 14:00 tot 15:30. De adviesbureaus Bureau Buiten, Bureau Buhrs en het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd, die gezamenlijk de toolkit cultuur- en erfgoedbeleving hebben ontwikkeld, verzorgen de presentaties.

Het onderzoek

Het onderzoek, dat online werd uitgevoerd onder 1.500 respondenten, laat zien dat de zeven Leefstijlvinder-doelgroepen verschillende wensen hebben wanneer zij cultuur en erfgoed bezoeken. Wat zijn de verschillen tussen de ideale cultuur- en erfgoebeleving van de diverse doelgroepen? Wat kan je concreet met deze informatie? Deze vragen staan centraal tijdens de kennissessie. Verder worden de resultaten nader toegelicht en wordt er aan de hand van een casus laten zien hoe er gewerkt kan worden met deze nieuwe inzichten. Uiteraard is er ruimte voor uw vragen.

Toolkit

De onderzoekresultaten zijn gebundeld in een toolkit met twee delen. Deel 1 bevat de belangrijkste onderzoeksresultaten, in deel 2 wordt aan de hand van een stappenplan laten zien hoe je de data concreet kunt toepassen. De toolkit is hier te vinden.

Aanmelden voor de kennissessie is niet nodig, een dag van tevoren ontvangt u een linkje naar de online sessie. We zien u graag op donderdag 26 januari!

Laat je mailadres hier achter en je ontvangt een dag van tevoren de deelnamelink in je mailbox. Zien we je dan?