navigatie overslaan

E-learning ‘Gastvrijheid voor Iedereen’ online

  • 2 minuten leestijd

De coronamaatregelen van het afgelopen jaar hebben duidelijk gemaakt hoe belangrijk ontspanning is voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Voor mensen met een beperking zijn recreatieactiviteiten echter niet altijd goed toegankelijk.

Dat is een gemiste kans voor veel ondernemers, omdat de vraag van deze doelgroep mede door de vergrijzing de komende jaren sterk toe zal nemen. Wist u dat er ruim 2,3 miljoen Nederlanders een beperking heeft en dit aantal fors toeneemt door de vergrijzing? Het aantal 65-plussers stijgt van 3,1 miljoen in 2015 naar 4,8 miljoen mensen in 2040. Bovendien is er nog een veel grotere doelgroep met een niet-zichtbare beperking, die wel zorg- of hulpbehoevend is en daarom aangepast vrijetijdsaanbod wenst. Of zorg, hulp of hulpmiddelen op het vakantieadres of tijdens een dagje uit. Lees hier meer over impact van de vergrijzing.

Toekomst

Voor vrijetijdsondernemers die een meer jaarrond en toekomstbestendig product aan willen bieden, is het verbeteren van o.a. toegankelijkheid daarom van groot belang om een bredere doelgroep aan te trekken. Met hele kleine aanpassingen kunt u al een groot verschil maken. Het gaat hierbij over fysieke toegankelijkheid, gastvrijheid en het aanbieden van de juiste informatievoorziening en bijv. zorgdiensten. We hebben de e-learning Gastvrijheid voor iedereen ontwikkeld om u te faciliteren met kennis en praktische tips. U kunt het vandaag al in de praktijk gaan brengen. Volg hier de training en behaal uw certificaat!

Voor wie: Vrijetijdsondernemers en medewerkers binnen een recreatiebedrijf, in de horeca of retail.
Waar gaat het over: We behandelen praktische tips, consumentenbehoeften en economische kansen van deze sterk groeiende doelgroep.

Samen aan de slag met aanbodontwikkeling?

Ziet u kansen in deze marktontwikkeling en wilt u uw aanbod vernieuwen of ontwikkelen, door bijvoorbeeld uw product- en dienstaanbod te verbreden of nieuwe markten aan te spreken? In het Vechtdal hebben we ruime ervaring opgedaan binnen het project Zorgeloos Vechtdal. We delen onze kennis graag breed. Neem contact op met uw gebiedsadviseur of Anieke van Wijnen, projectleider Zorgeloos Vechtdal, om kansen te verkennen voor uw bedrijf.

Bekijk hier de training

Deze training is mede mogelijk gemaakt dankzij het programma Zorgeloos Vechtdal en Leader Noord Overijssel.

Naar de andere online trainingen