navigatie overslaan
Aan de slag

Het antwoord op complexe vragen en vastgelopen projecten: vraag een Ateliersessie aan!

  • Geschreven door Gertrude
  • 2 minuten leestijd
  • 12 dec 2023

Als vrijetijdondernemer in Overijssel sta je soms voor complexe keuzes, vooral als het gaat om het vergroenen en verduurzamen van je bedrijf. Het kan een uitdaging zijn om de juiste balans te vinden tussen natuurlijker ondernemen en het behoud van het unieke karakter van je bedrijf. Maar ook het landschap waar de camping, het vakantiepark of hotel/B&B zich bevindt is bepalend voor kansen en mogelijkheden.

Denk alleen al aan gebiedseigen beplanting en toeristische voorzieningen als wandelpaden en de nabijheid van water. Zo heeft een rivierlandschap weer andere uitdagingen dan bijvoorbeeld een stuwwallandschap of hoog/laagveenlandschap en vraagt om andere oplossing bijvoorbeeld qua beplanting. Ook kun je te maken hebben met (eigen grond van) vaste standplaatsen of lastige dilemma’s hebben rondom bestemmingswijziging, routing en inrichtingselementen, architectuur of groenstructuur.

Alle kennis, ervaring en expertise aan tafel voor jouw vrijetijdsbedrijf

Juist voor deze kritieke momenten biedt een Ateliersessie uitkomst. Deze creatieve brainstormsessie, onder begeleiding van een landschapsarchitect en atelierleider, brengt jou, je omgeving en expertise samen om jouw specifieke uitdagingen te bespreken en te visualiseren. Het is een kans om lastige keuzes en dilemma’s in de groep te gooien of vastgelopen projecten nieuw leven in te blazen. Vakantiepark Mölke en Erfgoed Bossem spreken uit ervaring en hebben gezien dat een Ateliersessie vaak resulteert in concrete stappen vooruit en soms zelfs in een essentiële koerswijziging. Deze bedrijven floreren niet alleen door hun nieuwe verdienmodellen maar dragen ook bij aan de schoonheid en het behoud van het natuurrijke Overijssel.

Vraag een Ateliersessie aan voor een duurzame transitie!

De focus van een Ateliersessie ligt op de natuur en de integratie ervan in jouw bedrijfsvoering, met aandacht voor de koppeling met andere relevante thema’s zoals klimaatverandering, cultuurhistorie, en lokale gemeenschap. Onder het motto: iedere plek en iedere ondernemer is uniek krijg je een goede scan van de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit en een slimme vertaalslag ‘hoe je dit dan concreet’ goed neerzet. Met de expertise van onder meer landschapsarchitecten en ecologen, kun je rekenen op een veelzijdige aanpak. Zij brengen een schat aan kennis en ervaring mee die essentieel is voor het ontwikkelen van duurzame en innovatieve oplossingen. Aan het eind van de dag ga je dan met een (aangepaste) businesscase als eindproduct naar huis. Vraag vrijblijvend informatie aan over de mogelijkheden bij Wout Nieuwenhuis.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Gertrude

Gertrude is adviseur pr & communicatie. In de rubrieken van ‘Natuurlijk ondernemen’ neemt ze vrijetijdondernemers in Overijssel mee met tips en inspirerende content. Met als doel stapsgewijs bedrijfsprocessen duurzamer en groener te laten verlopen. Kom in contact met Gertrude via gvankeulen@marketingoost.nl of 06-30990051.

Toon meer verhalen

Ook interessant