navigatie overslaan

Rustzoekers vinden zichzelf hele gewone mensen. Ze omschrijven zichzelf als kalm, behulpzaam, bedachtzaam en zachtaardig. Ze houden van rust en regelmaat, en voelen zich het meest op hun gemak in hun eigen, vertrouwde omgeving.

Vakantie en vrije tijd

Recreëren doen ze in een vertrouwde omgeving, het liefst in en rond eigen huis. De Rustzoekers hebben weinig behoefte aan het ontdekken van nieuwe dingen en genieten van de kleine dingen in het leven. Daarvoor hoeven ze niet ver weg te gaan, want het uiteindelijke doel van vakantie en vrije tijd is rust en bijkomen. Dit kan ook prima thuis. Als ze wel op pad gaan overnachten ze het liefst in een huisje of bungalow op een park waar alles geregeld is en waar veel voorzieningen zijn. Als ze een activiteit willen ondernemen gaan ze het liefst wandelen.

In Overijssel

Wanneer Rustzoekers erop uit trekken in Overijssel zijn ze vaker buiten steden te vinden. Dan gaan ze graag fietsen of wandelen door een bos of heide, het liefst dichtbij huis. Als ze op vakantie gaan overnachten ze het liefst ieder jaar op dezelfde rustige camping, bijvoorbeeld in Salland.

Marketingcommunicatie

Rustzoekers zijn weinig actief op social media. Ook het boeken van vakanties en dagjes uit doen ze niet via websites en apps. Keuzes maken Rustzoekers samen met partner, maar ze laten ook vaker dan gemiddeld de keuze helemaal aan hun partner over. Het geeft de Rustzoekers zekerheid als ze weten dat van tevoren alles goed is vastgelegd en geregeld, zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Verrassingen bevorderen het vakantiegevoel namelijk totaal niet. Het meest geïnteresseerd zijn Rustzoekers in praktische en financiële informatie.

Sociodemografie

Rustzoekers zijn meestal 50 jaar of ouder en relatief vaak alleenstaanden. Ze zijn meestal laag- of middelbaar opgeleid, en verdienen iets vaker lager dan modaal.