navigatie overslaan

Inzichtzoekers vinden het prettig om in hun vrije tijd hun eigen gang te kunnen gaan. Ze besteden deze tijd graag zoals ze zelf willen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een museum te bezoeken of een ander cultureel uitje, maar ook door (samen) te gaan wandelen. Zolang de plek waar ze naartoe gaan maar niet te druk is. Ze omschrijven zichzelf als bedachtzaam, serieus en evenwichtig. Ze vinden het niet erg om alleen te zijn, want dan kunnen ze mooi hun eigen gang gaan. De rust en ruimte om hen heen die ze daardoor verkrijgen vinden ze fijn. Belangrijke waarden voor Inzichtzoekers zijn rationaliteit, daadkracht, privacy/rust en ‘doe maar gewoon’.

Vakantie en vrije tijd

Ze gaan graag op pad in een klein gezelschap en overnachten het liefst op plekken waar praktische voorzieningen goed geregeld zijn, zoals een bekende hotelketen of een B&B. Ook Inzichtzoekers trekken graag rond tijdens hun vakantie. Daarnaast doen ze ook graag een natuurvakantie of een vakantie die gevuld is met culturele activiteiten.

In Overijssel

Inzichtzoekers verkennen in Overijssel zowel natuurgebieden als steden. Ze varen door de Weerribben-Wieden en bekijken ze een eendenkooi en flora en fauna. In de minder drukke steden zoals Ootmarsum of Blokzijl maken ze een wandeling, met of zonder stadsgids. En in de Hanzesteden bezoeken ze een museum, waar ze leren over cultuurhistorie of kunst aanschouwen. Als ze erop uittrekken fietsen ze ook een graag een historische route, zoals de Liberation route die door Salland een Twente loopt. Dan beleven ze de bevrijding en bezoeken ze een militaire begraafplaats en kastelen.

Marketingcommunicatie

Inzichtzoekers zijn minder actief op sociale media, voornamelijk Facebook wordt veel minder gebruikt. Meer dan gemiddeld doen Inzichtzoekers inspiratie op uit reistijdschriften en artikelen uit kranten. Inzichtzoekers zijn niet op zoek naar aanbiedingen wanneer ze hun vakantie of dagje uit voorbereiden, want daarbij hebben ze het gevoel dat er altijd wel een addertje onder het gras zit. Daarnaast zoeken ze goed voordat ze iets boeken omdat ze kritisch zijn in wat ze precies willen. Ze zoeken dan informatie over natuurgebieden, wandel- en fietsroutes, cultureel aanbod en achtergrondverhalen over de omgeving. Ze zijn ook geïnteresseerd in tips van de boswachter en in dorpen en steden in de buurt. Het kiezen van een vakantie of dagje uit doen Inzichtzoekers vaak samen met hun partner of helemaal zelf. Boeken doen ze vaker dan gemiddeld bij Natuurhuisjes.nl of rechtstreeks bij de aanbieder.

Sociodemografie

Inzichtzoekers zijn vaak mannen en 50 jaar of ouder. Ze wonen vaak in éénpersoons- of tweepersoonshuishoudens. Inzichtzoekers zijn relatief vaak hoogopgeleid, ze verdienen meestal modaal of iets meer.