navigatie overslaan

Harmoniezoekers zijn hartelijke, gezellige mensen, met veel interesse in anderen. Ze omschrijven zichzelf als gemoedelijk, vrolijk en zachtaardig. In het leven hechten ze veel waarde aan geborgenheid, gastvrijheid en vriendschap. Ze vinden het belangrijk om genoeg tijd te maken voor vrienden en familie. Daarbij is de activiteit die gedaan wordt ondergeschikt aan het gezelschap. Het is belangrijker dat iedereen samen is.

Vakantie en vrije tijd

Wanneer deze doelgroep erop uit gaat, winkelen ze graag. Ook gaan ze graag zwemmen of picknicken. De oudere Harmoniezoekers (die niet met het gezin erop uit gaan) gaan ook graag naar de sauna. Tijdens de vakantie ligt bij deze doelgroep de focus dan ook sterk op het gezelschap, wat vaak het gezin is. Ze zijn dan ook op zoek naar overnachtingsmogelijkheden met voldoende kinderactiviteiten. Deze vinden ze bij bungalowparken, maar ook campings met veel voorzieningen. Ook zijn de Harmoniezoekers van de all-inclusive vakanties. Daarnaast houden ze graag een familie- of vriendenweekend.

In Overijssel

In Overijssel gaan Harmoniezoekers graag naar een pretpark, zoals Avonturenpark Hellendoorn of een grote speeltuin, zoals de Flierefluiter. Ook bezoeken ze graag een dierenpark, kinderboerderij of een boer in het Vechtdal. Een rondvaart door Giethoorn is een goede invulling van een familiedag. Voor een vakantie gaan ze graag met familie of vrienden in een groepsaccommodatie, bijvoorbeeld op de Sallandse Heuvelrug.

Marketingcommunicatie

Aangezien het niet goedkoop is om met een grote groep of heel gezin op pad te gaan, houdt deze groep het budget ook goed in de gaten. Daarom lezen Harmoniezoekers het liefst praktische en financiƫle informatie, bijvoorbeeld over accommodaties. Ze zullen ook regelmatig op aanbiedingensites te vinden zijn om een goede deal te zoeken. Omdat ze willen dat iedereen het naar hun zin heeft, willen ze meer dan andere leefstijlen vooraf zoveel mogelijk weten over de bestemming. Ze lezen dan graag over overnachtingsmogelijkheden, evenementen en (kinder)activiteiten, zwemwater en zwembaden, en attracties en pretparken. Harmoniezoekers maken de keuze voor een vakantie op dagje uit samen met het hele gezin.

Sociodemografie

Harmoniezoekers zijn vaker vrouwen en vaker jonger dan 55 jaar. Ze hebben relatief vaak nog thuiswonende kinderen.